Skip to content

Είμαι ο μοναδικός που μιλάει για μια μεγάλη παράταξη που θα είναι κόμμα εξουσίας-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ

-Κύριε Κατρίνη  ποιο θεωρείτε ότι είναι το διακύβευμα των εκλογών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ;

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά στην πιο κρίσιμη ίσως επιλογή για την ιστορία του.

Υπάρχει  μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που θέλει μια πατριωτική πολιτική στα εθνικά θέματα, στην αμυντική και εξωτερική πολιτική και όχι θολές θέσεις ή την Ελλάδα να εξυπηρετεί συμφέροντα του ξένου παράγοντα

Υπάρχει μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που θέλει ένα σύγχρονο , ρεαλιστικό και αξιόπιστο κυβερνητικό πρόγραμμα για όλα. Ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό πρότυπο για τη χώρα, για τους πολλούς και όχι για τους λίγους

Αυτό σημαίνει σοβαρή και συγκροτημένη επεξεργασία θέσεων και προτάσεων.

Σημαίνει πολιτικό λόγο με επιχειρήματα, διαχωριστικές γραμμές με πολιτικές προτάσεις και όχι εχθροπάθεια και συνθηματικό λόγο.

Σημαίνει κυρίως να πούμε με ποιους είμαστε και με ποιους δεν είμαστε. Να καταστήσουμε σαφές ότι ΠΑΣΟΚ και Μητσοτάκης δεν πάνε μαζί.

-Πώς οραματίζεστε το μέλλον του κόμματος και τι θα κάνετε εάν εκλεγείτε για να το πετύχετε;  Θα αλλάξετε πράγματα, θα συγκρουστείτε ή όχι;

Η δική μου πρόταση είναι μια επιλογή ρήξης και ελπίδας.

Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μη μιλάει για τα καρτέλ που έχουν κατακλύσει κάθε τομέα της οικονομίας και στραγγαλίζουν τους πολίτες.

Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να έχει μια ρητορική του τίποτα, του περίπου ή του λίγο από όλα. Πρέπει να μιλάμε με γωνίες.

Αν δεν τολμάμε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, αν δεν καταστήσουμε σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει για να ικανοποιεί τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τις επιδιώξεις του ξένου παράγοντα, τότε δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ.

Πρέπει να δώσουμε ελπίδα, πραγματική ελπίδα σε αυτούς που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σπρώχνει στο περιθώριο, στην υγιή επιχειρηματικότητα, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν, στους νέους και στις πιο ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις αυτού του τόπου.

Με σαφείς και ξεκάθαρες προγραμματικές δεσμεύσεις.

-Ποια θα είναι τα σημεία στα οποία θα επιμείνετε στο δρόμο προς τις εσωκομματικές κάλπες και ποιες θεωρείτε πως είναι οι βασικές πολιτικές διαφορές ανάμεσα στις θέσεις που εκφράζετε εσείς και οι συνυποψηφιοι σας;

Είμαι ο μοναδικός που μιλάει για μια μεγάλη παράταξη που θα είναι κόμμα εξουσίας και θα εκφράσει τη μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση που συνέτριψε τον κ.Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές.

Ο κ.Μητσοτάκης δεν θα ηττηθεί από κάποιον που απλά δηλώνει ότι θα τον νικήσει. Το έκανε ο κ. Κασσελάκης και είδαμε τα αποτελέσματα.

Ο κ.Μητσοτάκης και ότι αυτός αντιπροσωπεύει ως αντίληψη, θα ηττηθούν από μια Μεγάλη Παράταξη  που θα εμπνεύσει, θα συνθέσει, θα ενώσει και θα νικήσει.

Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης θα φύγουν όταν αποκτήσει πολιτική έκφραση η μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση που έστειλε ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση στις ευρωεκλογές.

Όλοι αυτοί δεν θα ψηφίσουν αυτόματα το νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ,όποιος και αν είναι. Έχουν απαιτήσεις, αυστηρό κριτήριο. Για να έρθουν κοντά μας πρέπει να δουν τρία πράγματα: σοβαρότητα, αξιοπιστία και μια συγκροτημένη πρόταση διακυβέρνησης. Πρέπει άμεσα να δουν μια αποτελεσματική και σοβαρή αντιπολίτευση.

-Ποιος θα πρέπει να είναι ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση που έχει ανοίξει για το μέλλον και την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς;

Έχουμε μπροστά μας ένα και μοναδικό δρόμο να ανοίξουμε: το δρόμο των πρωτοβουλιών.

Γεννήθηκα μέσα στο ΠΑΣΟΚ, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας όταν δεν υπήρχε κυριαρχία της συντηρητικής παράταξης.

Εγώ δεν βλέπω το ΠΑΣΟΚ ως ένα μικρό κόμμα που θα είναι φυσιολογικό να αποτελεί συμπλήρωμα του κ.Μητσοτάκη,προκειμένου να παραμείνει ο τελευταίος στην εξουσία.

Το άνοιγμα της συζήτησης για μια Μεγάλη Παράταξη μέσα από τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ , είναι βέβαιο ότι δεν αρέσει σε αυτούς που θέλουν να συντηρηθεί το πολιτικό σκηνικό του ενάμιση κόμματος και να διατηρηθεί η παραμονή του κ.Μητσοτάκη στην εξουσία. Σε αυτούς που θέλουν να συντηρούν ένα μικρόκοσμο κομματικής γραφειοκρατίας και εξουσίας σε ένα μικρομεσαίο κόμμα.

Η νέα αυτή δημοκρατική και κοινωνική πλειοψηφία θα χτιστεί στη βάση, χωρίς αθροίσματα και συνιστώσες. Και στις σημερινές συνθήκες, αυτό δεν μπορεί να το κάνει από μόνο του κανένα κόμμα.

Η Μεγάλη Παράταξη θα δημιουργηθεί με με ανοιχτές πρωτοβουλίες,μέσα στην κοινωνία, να απευθυνθούμε στους δημοκρατικούς πολίτες και κυρίως στα εκατομμύρια των πολιτών που δεν ψηφίζουν εδώ και καιρό γιατί δεν έχουν τι να ψηφίσουν και επιλέγουν την αποχή

Να καταθέσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση αρχών και πολιτικών διακυβέρνησης για όλα. Αυτή η πρόταση πρέπει να τεθεί σε ανοιχτό δημόσιο διάλογο μέσα στην κοινωνία με πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ, να συνδεθεί με μαζικές και συμμετοχικές διαδικασίες με τη συμμετοχή των πολιτών που θα προτείνουν, θα εγκρίνουν ή θα απορρίπτουν.

-Γιατί πιστεύετε ότι πρέπει να βρεθείτε εσείς στην ηγεσία του κόμματος; Τι θα λέγατε σε ένα μέλος του κόμματος από όσα προσέλθουν να ψηφίσουν τις 6η Οκτωβρίου, ώστε να πειστεί να επιλέξει εσάς; Τι καινούργιο κομίζετε;

Κάποιοι, μπορεί να είναι συμβιβασμένοι με ένα κόμμα του 13 ή του 15%, ένα κόμμα που θα παίζει μεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης. Εγώ δεν είμαι.

Να η πρώτη και κύρια απάντηση στην ερώτηση γιατί είμαι υποψήφιος.

Χρειάζονται πρόσωπα άφθαρτα, σοβαρά, συγκροτημένα, αξιόπιστα. Μακριά από συντηρητικές και κατεστημένες αντιλήψεις.

Χρειάζονται πολιτικές θέσεις που κινητοποιούν την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Στο νέο άνθρωπο που δεν μπορεί να κάνει οικογένεια τι θα του πούμε; Τις ίδιες αερολογίες και τα μέτρα-ασπιρίνες που διακινεί ο κ.Μητσοτάκης;

Στον οικογενειάρχη που στενάζει από την ακρίβεια, τι θα του πούμε; Ότι δεν μειώνουμε το ΦΠΑ για να έχουμε φορολογικά έσοδα ή θα παρουσιάσουμε σχέδιο για τη διατροφική επάρκεια της χώρας, τη μείωση των τιμών και την πάταξη της αισχροκέρδειας;

Στον πολίτη που έχει χάσει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς, την πολιτική και τη δικαιοσύνη τι θα του πούμε; Δεν πρέπει να μιλήσουμε για την αυτονομία της πολιτικής από τα συμφέροντα, για το τέλος της ατιμωρησίας και για θεσμικές παρεμβάσεις που ενισχύουν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης;

Στην Ελλάδα πρέπει να μιλήσουμε για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο . Για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.

Πρέπει να μιλήσουμε για την περιφερειακή ανάπτυξη, για να ζωντανέψει και πάλι η ελληνική περιφέρεια.

Να μιλήσουμε για το δημογραφικό, τη διατροφική επάρκεια της χώρας μέσα από την αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα.

Για όλα αυτά μιλάω εγώ, και το κάνω με προτάσεις.

Eleni Padazopoulou

Back To Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο