Το ζήτημα της εξαγωγής οπλικών συστημάτων από τη Γερμανία προς την Τουρκία θέτει ο βουλευτής…
”H κυβέρνηση καθημερινά χάνει τον έλεγχο και την αξιοπιστία της” ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έντονη και τεκμηριωμένη κριτική άσκησε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ.Κατρίνης στην κυβερνητική πολιτική, με σημεία αιχμής την διαχείριση της πανδημίας, το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους και τον οικονομικό στραγγαλισμό των ατομικών και μικρών επιχειρήσεων.
Ο κ.Κατρίνης αναφερόμενος στην πανδημία επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει, κάτι που τεκμηριώνεται από 3 λόγους:
α. Την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα
β. Την ψυχολογική κόπωση των πολιτών
γ.Την αδυναμία ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.
‘’ Υπάρχει όμως και ένα ακόμα ζήτημα που προκαλεί πλέον τους πολίτες. Αναφέρομαι στην αμετροέπεια και στην ακράτεια δηλώσεων που διακρίνει τα στελέχη του επιτελικού κράτους του Μαξίμου. Ομιλούν ως επιδημιολόγοι, κάνουν εκτιμήσεις που στηρίζονται σε στοιχεία του αέρα, υποκαθιστούν την επιτροπή των επιδημιολόγων και τον υπουργό Υγείας.
Ένας μάλιστα, ο υπουργός Επικρατείας κινδυνεύει να αναγορευθεί σε υπουργό με αρμοδιότητα το Πάσχα. Εδώ και 15 μέρες κάνει εκτιμήσεις για το Πάσχα, πουλάει ελπίδα στους πολίτες που θέλουν να πάνε στα χωριά τους…με ποια στοιχεία αλήθεια; Που ξέρει αυτός την επιδημιολογική εικόνα που θα επικρατεί μετά από 20 μέρες, πως την γνωρίζει αυτός και δεν την γνωρίζουν οι επιδημιολόγοι;
Με όλα αυτά, ας μην απορεί η κυβέρνηση για το κλίμα κόπωσης, απογοήτευσης και δυσπιστίας που κυριαρχεί στην κοινωνία.΄΄τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής.
Ο κ.Κατρίνης αναφέρθηκε στη δεινή θέση που έχουν περιέλθει οι ελληνικές επιχειρήσεις , κάνοντας λόγο για οικονομικό στραγγαλισμό από την έλλειψη ρευστότητας που συνεχίζεται με τον αποκλεισμό τους, λόγω των αυστηρών όρων χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης,.
Ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε επίσης ότι’’ με 240 δις ευρώ ιδιωτικό χρέος, η χώρα δεν πάει πουθενά’’ , επαναφέροντας την πρόταση του κ. Στουρνάρα για τη δημιουργία μιας bad bank που θα συγκεντρώσει όλα τα κόκκινα δάνεια.
΄΄Η κυβέρνηση υπερηφανεύεται ότι από το 2016 έως σήμερα μειώθηκε το ποσό των κόκκινων δανείων, κατά 60 δις ευρώ.
Μόνο που δεν λέει γιατί μειώθηκε.
Μειώθηκε γιατί η συντριπτική πλειοψηφία από αυτά πουλήθηκε σε funds ,και αυτοί που χρωστάνε, αντί να χρωστάνε στις τράπεζες, χρωστάνε στα funds. Ακόμα και σήμερα το ποσοστό των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα υπερβαίνει το 30% του συνόλου των δανείων, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ σε καθεστώς ρύθμισης υπάχθηκε μόλις το 20% των μη εξυπηρετούμενων δανείων με 6 στα 10 δάνεια που ρυθμίζονται, γίνονται ξανά κόκκινα μέσα σε τρεις μήνες.
Και όλα αυτά, τη στιγμή που σύμφωνα με τη χθεσινή έκθεση της ΕΣΕΕ, διπλασιάστηκαν οι επιχειρήσεις χαρακτηρίζονται ως ‘’απειλούμενες’’ , με το 40% να χάνει έσοδα και να σωρεύει χρέη.