Το ζήτημα της εξαγωγής οπλικών συστημάτων από τη Γερμανία προς την Τουρκία θέτει ο βουλευτής…
Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι ήξερε για τις ελληνοποιήσεις. Ως Πρωθυπουργός δεν γνωρίζει;
Δριμεία κριτική για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης άσκησε ο Μιχάλης Κατρίνης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Επερώτησης στη Βουλή που κατατέθηκε από τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. M. Βορίδη.
Ο βουλευτής παρέθεσε μια σειρά περιπτώσεων στις οποίες η κυβερνητική πολιτική βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές δηλώσεις και εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ενώ οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ζητούν από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το θέμα των ελληνοποιήσεων ξένων αγροτικών προϊόντων, η κυβέρνηση δια στόματος υφυπουργού κατά τη συζήτηση σχετικής ερώτησής του για το ελαιόλαδο, απάντησε ότι δεν γνωρίζει και ζητάει από τους αγρότες και τα κόμματα να κάνουν καταγγελίες τέτοιων περιστατικών. Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά από τη Λάρισα (15/5/2019) δήλωνε επί λέξει: ««Θα τσακίσουμε τα κυκλώματα των παράνομων ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων, ξεκινώντας με το γάλα. Ξέρουμε ποιοι το κάνουν!».
Και το ερώτημα είναι, όπως σχολίασε από το βήμα της Βουλής ο Μιχάλης Κατρίνης: «ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης ήταν σε θέση να ξέρει, ενώ τώρα που έγινε Πρωθυπουργός δεν γνωρίζει;»
Ανάλογη περίπτωση ήταν και οι προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη για αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ όταν έλεγε ότι «είναι από τη δεκαετία του ’50» και «δεν ανταποκρίνεται πια στις νέες προκλήσεις, την κλιματική αλλαγή, τις φυσικές καταστροφές», συμπληρώνοντας μάλιστα με έμφαση: «Ξέρω τι σημαίνει να έρχεται ένα μπουρίνι, ένα χαλάζι να σου καταστρέφει την παραγωγή και ο ΕΛΓΑ να σφυρίζει αδιάφορα».
Σχολιάζοντας ο Μιχάλης Κατρίνης αυτήν την προεκλογική αποστροφή του Πρωθυπουργού, ανέφερε ότι σήμερα ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δηλώνει σε συνέντευξή του ότι «η αλλαγή του Κανονισμού συνεπάγεται διόγκωση των δαπανών για αποζημιώσεις και το ερώτημα είναι από πού θα εξευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι», ουσιαστικά σφυρίζοντας κι αυτός αδιάφορα όταν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ζητούν έναν νέο Κανονισμό που να καλύπτει καταστροφές που προκαλούνται από τα νέα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής.
Όσον αφορά την ανάγκη να ληφθούν μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής, ξεκινώντας από το ενεργειακό κόστος, ενώ ο κύριος Μητσοτάκης δήλωνε προεκλογικά ότι «δεν γίνεται σήμερα οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι να πληρώνουν τόσο ακριβό αγροτικό πετρέλαιο σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες», σήμερα ως κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως!
Σε σχέση με το θέμα αυτό ο Μιχάλης Κατρίνης επανέφερε την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για την καθιέρωση της κάρτας αγροτικού πετρελαίου.
Τέλος, ο Μιχάλης Κατρίνης εξέφρασε τις σοβαρές επιφυλάξεις του για την δυνατότητα του κ. Μητσοτάκη να διαπραγματευτεί για τη νέα ΚΑΠ 2021-2027, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «μέχρι στιγμής διαπιστώνουμε σε όλα τα μέτωπα, ξεκινώντας από την εξωτερική πολιτική, ότι αυτή η κυβέρνηση έχει αδυναμία να κερδίζει, αλλά προθυμία να παραχωρεί».
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ;
Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι ήξερε για τις ελληνοποιήσεις των ξένων αγροτικών προϊόντων. Ως Πρωθυπουργός δεν γνωρίζει; Από την ομιλία μου στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης
Gepostet von Mihalis Katrinis am Dienstag, 4. Februar 2020