Skip to content

Αν δεν έχoυν ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι-Άρθρο στο ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Και εκεί που πιστεύεις ότι τα έχεις ακούσει όλα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έρχεται άλλο ένα καλοκαίρι σουρεαλιστικών δηλώσεων, με γερές δόσεις φαιδρότητας και χυδαιότητας.

Από τον κ.Γεωργιάδη που επιτίθεται στους γιατρούς,γιατί δε δέχονται τους εκβιασμούς και τις επιτάξεις, μέχρι την κ.Βούλτεψη που παραληρηματικά προσπαθεί να μας «διδάξει» τον τρόπο που εξαπλώνονται οι megafires.

Η ίδια, βέβαια, λίγες ημέρες νωρίτερα, εντελώς κυνικά έδινε ταξιδιωτικές οδηγίες low budget, για τους Έλληνες πολίτες, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι τα νησιά δεν είναι για όλους και ‘’καλύτερα να πάμε στα χωριά μας’’.

Θυμίζει τον αστικό μύθο του «αφού δεν έχουν ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι», αλλά καταδεικνύει το πόσο αποκομμένη είναι αυτή η κυβέρνηση από την πραγματικότητα.

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, κ.Βρούτσης, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τα επεισόδια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου είχαμε μέχρι και πυροβολισμούς, δηλώνει προκλητικά πως «η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης απέναντι στην μάστιγα της παραβατικότητας και της βίας αποδεικνύεται στην πράξη».

Τα παραπάνω, βέβαια, είναι απλά πταίσματα, μπροστά στις δηλώσεις του κ.Κικίλια, ότι δεν βρήκε κάποιο λάθος στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που έφτασε μέχρι το Χαλάνδρι ή το ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Μαρινάκης μας κούνησε το δάχτυλο γιαδήθεν ισοπεδωτική λογική που δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα, αλλά και ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας «μάλωσε» και δήλωσε αυστηρά ότι δεν θα επιτρέψει να αποδομηθεί η σημαντική προσπάθεια που έχει γίνει στην Πολιτική Προστασία.

Φταίει, μας είπαν, το μικροκλίμα, οι κηλίδες, η ξηρασία, τα κουκουνάρια και ο άνεμος. Φταίνε μας είπαν και οι ίδιοι οι κάτοικοι που υποτίθεται ότι είχαν ακαθάριστα οικόπεδα. Το μόνο που δεν μας είπαν είναι ότι φταίνε οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί και οι εθελοντές που πάλευαν ηρωικά τρεις μέρες με τις φλόγες.

Ποτέ, όμως, δε φταίει το επιτελικό κράτος του κ.Μητσοτάκη.

Πέντε χρόνια η ίδια καραμέλα από την κυβέρνηση, της αλαζονείας και της αποποίησης ευθυνών.

Βέβαια, η εκλογική κατρακύλα και η δημοσκοπικήκατάρρευση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει ότι η φτηνή προπαγάνδα, όχι απλά δεν περνά, αλλά πλέον προκαλεί οργή. Οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο,καταλαβαίνουν και αποδοκιμάζουν. Μια αποδοκιμασία, όμως, που δεν μεταφράζεται σε εκλογική άνοδο του ΠΑΣΟΚ ή κάποιου άλλου κόμματος της εξ’αριστερών αντιπολίτευσης.

Και, πλέον, πρέπει να μιλήσουμε με σκληρές αλήθειες.

Αν συνεχιστεί η πολυδιάσπαση του κέντρου και της αριστεράς, νομοτελειακά θα δημιουργήσει κόμματα κομπάρσους, χωρίς καμία αντιπολιτευτική δύναμη ή κυβερνητική προοπτική. Όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, θα δίνεται συγχωροχάρτι στον κ.Μητσοτάκη να συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του.

Οφείλουμε να ακούσουμε την κοινωνία που ζητά αλλαγή πολιτικής, με μια άλλη κυβέρνηση που θα θέλει και θα μπορεί να βελτιώσει στην πράξη την καθημερινότητα των πολιτών.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κοιτάξει μπροστά και γενναιόψυχα να αναλάβει την πρωτοβουλία για μια μεγάλη, πλειοψηφική και νικηφόρα παράταξη που θα μπορεί να υποστηρίξει το σχέδιο των αναγκαίων αλλαγών που χρειάζεται η χώρα.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ακούσει το μήνυμα για μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που μπορεί να συνθέσει, να ενώσει, να κερδίσει, να κυβερνήσει.

Αλλιώς, θα ακούμε και για τα επόμενα χρόνια ότι «δεν φταίμε εμείς…».

Eleni Padazopoulou

Back To Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο