Skip to content

Μια τελευταία ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ, μια ιστορική ευκαιρία για μια Μεγάλη Παράταξη-ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΓΗ

Στις 6 Οκτωβρίου είμαι υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν ανέχομαι να έχουμε κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργό τον Κύριο Μητσοτάκη , επειδή αυτό βολεύει συγκεκριμένα συμφέροντα.

Γιατί δεν  σκοπεύω να προσχωρήσω και να συμβιβαστώ με μια λογική που έχει οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στο περιθώριο και στα ποσοστά ενός μικρομεσαίου κόμματος.

Είναι η τελευταία ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ, γιατί οι πολίτες δεν θα μας περιμένουν για πολύ ακόμα.

Είναι όμως και μια ιστορική ευκαιρία για τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης που θα είναι ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας, διεκδικώντας να απαλλάξει τη χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γιατί κόμματα του 13 ή του 15% δεν είναι κόμματα εξουσίας.

Η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ , που όμως πρέπει να πιστεύει στην ανάγκη να δημιουργηθεί μια Μεγάλη Παράταξη, πρέπει να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες.

Καταθέτοντας ένα νέο πλαίσιο προγραμματικών αρχών, που θα αποτελέσουν τη βάση συζήτησης και προγραμματικής συμφωνίας με την κοινωνία για τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης.

Γιατί στην κοινωνία πρέπει να απευθυνθούμε, η Μεγάλη Παράταξη δεν θα γίνει με συγκολλήσεις με κόμματα που διαλύονται , με ομάδες και πρόσωπα που αναζητούν καρέκλες.

Αυτό που έλειπε από το ΠΑΣΟΚ  , το προηγούμενο διάστημα και εγκλωβίστηκε στα μέτρα ενός μικρομεσαίου κόμματος, είναι  οι πρωτοβουλίες, οι ανοιχτές πόρτες, η επικοινωνία με τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Ξέρω ότι υπάρχουν αντιστάσεις.

Υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν τη διάθεση να κατεβούν στο κόσμο, να ταυτιστούν με τα προβλήματα του.

Υπάρχουν κάποιοι άλλοι που είναι σε μια λογική συναλλαγής, βολεύονται με τον κ.Μητσοτάκη.

Αυτοί όμως είναι λίγοι.

Οι πολλοί περιμένουν, όσο τίποτα, μια Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας.

 

Eleni Padazopoulou

Back To Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο