Το ζήτημα της εξαγωγής οπλικών συστημάτων από τη Γερμανία προς την Τουρκία θέτει ο βουλευτής…
Ποια είναι τα όρια του κατευνασμού;
Σήμερα είναι η μαύρη επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Η παρουσία του Τούρκου προέδρου στο νησί αποτελεί πρόκληση, όχι μόνο για την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και για την ιστορική μνήμη και την ίδια τη Διεθνή Κοινότητα!
Ο κ.Ερντογάν , με την παρουσία του στην Κύπρο και τα μηνύματα που στέλνει, έχει ήδη εξευτελίσει την πολιτική του κατευνασμού και υποχωρήσεων που έχει υιοθετήσει ο κ.Μητσοτάκης.
Δείχνει πλέον ξεκάθαρα ότι δεν λαμβάνει υπόψιν του κανένα ψήφισμα του ΟΗΕ, καμία λεκτική προειδοποίηση της Ε.Ε.
Τι όμως έχει πράξει ο κ.Μητσοτάκης, απέναντι σε μια ξεκάθαρα επεκτατική δύναμη, η οποία αμφισβητεί εμπράκτως την ελληνική κυριαρχία και αποσταθεροποιεί την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου;
- Ο κ.Μητσοτάκης την περίοδο της απόπειρας εισβολής στην Έβρο που καθοδηγήθηκε από το βαθύ τουρκικό κράτος , δεν ζήτησε καν τη σύγκληση του συμβουλίου ηγετών της Ε.Ε, παρά μόνο προτίμησε να ακούσει την κ.Μέρκελ.
- Το περσινό καλοκαίρι, όταν η Τουρκία παραβίαζε κατά συρροή την ελληνική υφαλοκρηπίδα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ο κ.Μητσοτάκης άκουσε πάλι την κ.Μέρκελ και δεν απαίτησε κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας.
- Όταν ο κ.Μακρόν πρότεινε στην Ελλάδα σύμφωνο αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής, ο κ.Μητσοτάκης προτίμησε να στείλει την κ. Σουρανή (υποκαθιστώντας τον Υπουργό Εξωτερικών) στο Βερολίνο για να συναντηθεί με τον κ.Καλίν.
Και δεν θα ξέραμε τίποτα για όλα αυτά αν δεν τα αποκάλυπτε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κ.Τσαβούσογλου.
Γιατί τα αποκάλυψε; Μα απλούστατα για να καταγράφονται οι τουρκικές διεκδικήσεις ως τετελεσμένο και αντικείμενο διαπραγμάτευσης, και ως εκ τούτου και de facto αποδοχής τους, από την Ελλάδα.
Μέχρι τώρα ο κ.Μητσοτάκης άκουγε την κ.Μέρκελ ή κάποιους συμβούλους και υποτιθέμενους συμμάχους.
Καιρός είναι να ακούσει και τον ελληνικό λαό.
Η πολιτική κατευνασμού, με τον τρόπο που αυτή ασκείται από την Ελληνική κυβέρνηση, δεν οδηγεί πουθενά.
Προφανώς και δεν θα κάνουμε πόλεμο. Προφανώς και δεν θέλουμε τεταμένο κλίμα. Όμως πρέπει επιτέλους να δείξουμε ότι δε φοβόμαστε, ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και να χρησιμοποιήσουμε το βέτο σε όλες τις αποφάσεις της Ε.Ε που αφορούν την Τουρκία.
Με ότι αυτό σημαίνει, με οποιοδήποτε τίμημα απέναντι σε θεωρητικούς και υποτιθέμενους φίλους.