Skip to content

Στόχος μου η δημιουργία ενός κόμματος εξουσίας-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΡΑΔΙΝΗ

-Τι διαφορετικό εισφέρει στην εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ  η υποψηφιότητα του Μιχάλη Κατρίνη;

Το μήνυμα μου από την αρχή ήταν απολύτως σαφές και το κατέστησα ακόμα σαφέστερο στην τελευταία ομιλία μου στο Ωδείο Αθηνών:  Όσοι θέλουν ένα μικρό ΠΑΣΟΚ του 13 και του 15%, ένα κλειστό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, ας μην ψηφίσουν εμένα. Έχουν επιλογή.

Όσοι θέλουν ένα ΠΑΣΟΚ που δεν λέει και δεν θα λέει τίποτα για να μην ενοχλεί τους λίγους και τους ισχυρούς, ας μην ψηφίσουν εμένα. Έχουν επιλογές, αν θέλουν ένα τέτοιο ΠΑΣΟΚ.

Όσοι θέλουν ένα ΠΑΣΟΚ που θα μετατραπεί σε δεκανίκι του κ.Μητσοτάκη για να παραμείνει στην εξουσία, ας μην ψηφίσουν εμένα. Υπάρχουν άλλοι για να υπηρετήσουν αυτή την επιλογή.

Εγώ θέλω να είμαι η επιλογή αυτών που θέλουν ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα αναλάβει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Μεγάλης Παράταξης.

Θέλω Εγώ θέλω να είμαι η επιλογή αυτών που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στους Έλληνες.

-Είδαμε πρόσφατα ότι καταγγείλατε τις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ως «ασκήσεις χειραγώγησης», ενώ κάνατε λόγο και για κέντρα χειραγώγησης. Σε ποιά αναφέρεστε και γιατί θεωρείτε ότι αποτελείτε στόχο;

Την καλύτερη απάντηση σε κάθε σκέψη ή απόπειρα χειραγώγησης των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου του ΠΑΣΟΚ , την έδωσαν οι 14.000 υπογραφές των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν την υποψηφιότητά μου αλλά και η συγκλονιστική παρουσία των πολιτών στην ανοιχτή ομιλία μου στο Ωδείο Αθηνών την Τετάρτη. Δεν θέλω όμως να αδικήσω και να υποβαθμίσω τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα, όπου και αν πήγα μέχρι σήμερα, που μου δείχνουν την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους.

Είναι δεδομένο ότι κάποιοι έχουν και ενδιαφέρον αλλά και συμφέρον για να ελέγξουν και να χειραγωγήσουν τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ , τους ενοχλεί η προοπτική δημιουργίας μιας Μεγάλης Παράταξης που θα ενώσει και θα εκφράσει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και προφανώς ενοχλώ και εγώ που από την αρχή έχω μιλήσει για την ανάγκη δημιουργίας μιας Μεγάλης Παράταξης, ενός μεγάλου κόμματος εξουσίας που θα αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

-Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε πως το διακύβευμα της κάλπης της 6 ης Οκτωβρίου είναι «ποιός θα κερδίσει τον Μητσοτάκη». Συμφωνείτε εσείς προσωπικά με αυτή τη διαπίστωση;Είναι θέμα προσώπου ή πολιτικό-ταυτοτικό ζήτημα;

Αρκετοί είναι αυτοί που λένε ότι θα νικήσουν τον κ.Μητσοτάκη, στα λόγια βεβαίως. Να θυμίσω ότι με αυτό το μήνυμα εξελέγη ο κ.Κασελάκης και είδαμε τι εξέλιξη είχε.

Όσο ακούω τέτοια πράγματα, ενισχύεται η αντίληψη ότι στη χώρα πρέπει να επιστρέψει η πραγματική πολιτική και μαζί με αυτήν και η σοβαρότητα στην άσκησή της.

Ο κ.Μητσοτάκης δεν θα ηττηθεί από κάποιον που απλά λέει ότι μπορεί να τον νικήσει ή από κάποιον άλλο που φαντασιώνεται ή θεωρεί τον εαυτό του ”Πρωθυπουργήσιμο΄’.

Η Νέα Δημοκρατία και ο κ.Μητσοτάκης θα φύγουν από την εξουσία όταν απέναντι τους βρεθεί μια Μεγάλη Παράταξη ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας με συγκεκριμένο πρόγραμμα, με νέα και αξιόπιστα πρόσωπα. Όταν αυτή η Μεγάλη Παράταξη καταφέρει να κινητοποιήσει τη μεγάλη πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτών, τη μεγάλη πλειοψηφία αυτών που επέλεξαν την αποχή γιατί δεν είχαν τι να ψηφίσουν. Όλοι αυτοί δεν θα μας ψηφίσουν επειδή απλά απογοητεύτηκαν από τον κ.Μητσοτάκη, έχουν μεγάλες απαιτήσεις, θέλουν να τους παρουσιάσουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο διακυβέρνησης, απαιτούν πραγματική αντιπολίτευση, θα μας κρίνουν όλους , αυστηρά, κάθε μέρα.

-Τι έφταιξε και το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να αναδειχθεί ως δεύτερο κόμμα στις πρόσφατες ευρωεκλογές και μοιάζει καθηλωμένο σε ποσοστά κοντά στο 13%;

Όταν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέουν, δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο να μην καταφέρνει να αναδειχθεί σε εναλλακτικό πόλο εξουσίας αλλά επιπρόσθετα να χάνει και πάνω από 100.000 ψηφοφόρους. Είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να θέλω να μηδενίσω καμία προσπάθεια και καλή πρόθεση, δεν εμπνέει. Οι πολίτες δεν το διαχωρίζουν από το συντηρητικό πολτό που κυβερνά τη χώρα.

Το ΠΑΣΟΚ δεν πήρε μεγάλες και τολμηρές πρωτοβουλίες, δεν άνοιξε τις πόρτες του σε δημιουργικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να του δώσουν ώθηση, να συνεισφέρουν με προτάσεις και ιδέες.

Για μένα ο στόχος δεν είναι να παλεύει το ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση, ο στόχος είναι οι πρωτοβουλίες που θα πρέπει να πάρει το ΠΑΣΟΚ , την επόμενη μέρα, για τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης, ενός μεγάλου κόμματος εξουσίας.

-Κυριαρχεί η αντίληψη στο δημόσιο διάλογο, με βάση και τη δημοσκοπική εικόνα των κομμάτων, πως «αν το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει κάτι μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Μητσοτάκης δεν χάνει».

Πιστεύετε πως πρέπει να ανοίξει ένας σοβαρός διάλογος σύγκλισης την επόμενη μέρα και με φόντο τις εθνικές εκλογές του 2027;

Ο μύθος ότι ”ο κ.Μητσοτάκης δεν χάνει” καταρρίφθηκε στις ευρωεκλογές. Όχι μόνο έχασε αλλά συνετρίβη από την κοινωνική αντιπολίτευση που πέτυχε ότι δεν μπόρεσαν να πετύχουν οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αναζητά έκφραση, απαιτεί τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης.

Η Μεγάλη Παράταξη δεν θα γίνει με τεχνητή συγκόλληση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες δυνάμεις, όπως πιστεύουν κάποιοι.

.Η Μεγάλη Παράταξη είναι κάτι πιο ευρύ, πιο μεγάλο και πιο δυνατό.

Η Μεγάλη Παράταξη θα περιλαμβάνει τους προοδευτικούς πολίτες, περιλαμβάνει τα 3,5 εκατομμύρια πολιτών που απείχαν γιατί δεν είχαν τι να ψηφίσουν, μπορεί να συμπεριλάβει ακόμα και παραδοσιακούς

ψηφοφόρους της ΝΔ που δεν ταυτίζονται με πολιτικές εξυπηρέτησης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, τις υποκλοπές, τις ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα.

Eleni Padazopoulou

Back To Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο