Ο Βουλευτής και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η κυβέρνηση έχει…
Επιμήκυνση τουριστικής περιόδου επενδύοντας στον ιαματικό τουρισμό
Την αναγκαιότητα για την ανάπτυξη των ιαματικών λουτρών Κυλλήνης και Καϊάφα και την ένταξή τους σε πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, που στρέφεται στην αξιοποίηση του ιαματικού τουρισμού για την προσέλκυση τουριστών από το εξωτερικό και την ταυτόχρονη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, θέτει με σχετική ερώτησή του στην ηγεσία του Υπουργείου ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης.
Απευθυνόμενος στην ηγεσία του Υπουργείου, ο κ. Μ. Κατρίνης, τονίζει τα ακόλουθα:
«Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες με φυσικές πηγές θερμομεταλλικού νερού . Το νερό αναβλύζει από 752 διαφορετικά γεωγραφικά σημεία της χώρας και, από το σύνολο των πηγών, οι 180 χρησιμοποιούνται σήμερα για λουτροθεραπεία και ποσιθεραπεία.
Σοβαρό κομμάτι του τουρισμού στην Ηλεία καταλαμβάνει ο ιαματικός, δεδομένης της ύπαρξης δύο σημαντικών ιαματικών πηγών στο Νομό Ηλείας, του Καϊάφα και της Κυλλήνης, που σε ετήσια βάση προσελκύουν χιλιάδες κόσμου, κυρίως Ελλήνων.
Η εκπεφρασμένη θέση της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, η οποία βλέπει θετικά το σκέλος του ιαματικού τουρισμού και αναμένεται να κάνει χρήση αυτού του εργαλείου για να προσελκύσει τουρίστες κυρίως από την αγορά της Ρωσίας, όπου υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για θερμά μπάνια, κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.
Όπως ο ίδιος πρόσφατα δηλώσατε, το Υπουργείο εξετάζει σοβαρά τη δυνατότητα να επικοινωνήσει τη συγκεκριμένη μορφή τουρισμού στους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες, προκειμένου να προσελκύσει η χώρα επιπλέον τουρίστες επιμηκύνοντας ταυτόχρονα και την τουριστική περίοδο, δεδομένου ότι με βάση έρευνες οι Ρώσοι για ιαματικά λουτρά μεταβαίνουν στην Γερμανία, οι πηγές της οποίας δεν συγκρίνονται με τις Ελληνικές.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός
1.Πώς και με ποια μέσα προτίθεται το Υπουργείο να επικοινωνήσει τον ιαματικό τουρισμό, ώστε να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα τόσο σε αυτή τη μορφή τουρισμού όσο και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου;
2.Με ποιες παρεμβάσεις προτίθεται το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού να ενισχύσει τις ιαματικές πηγές της Κυλλήνης και του Καϊάφα;
3.Πως προτίθεται το Υπουργείο να κάνει την διασύνδεση ιαματικού τουρισμού- επαγγελματιών τουριστικού κλάδου, ώστε τα οφέλη που θα προκύψουν να είναι πολλαπλά;».