Skip to content

Το επίδομα αλληλεγγύης πρώτο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ

Στην θεσμοθέτηση του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, ως το πρώτο νομοσχέδιο που προτείνεται από την Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Γιώργου Παπανδρέου αναφέρθηκε ο βουλευτής του Νομού μας Μιχάλης Κατρίνης ως ένα βασικό μέτρο από το οποίο θα επωφεληθούν χαμηλόμισθοι, συνταξιούχοι, αγρότες και άνεργοι, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Oι σχετικές ρυθμίσεις θα περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που πρόκειται να εισαχθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα και θα προβλέπει τη χορήγηση του επιδόματος αλληλεγγύης σε περίπου 1,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας, υλοποιώντας τις σχετικές προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Παράλληλα με το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης- τονίζει ο κ. Κατρίνης- επιβάλλεται έκτακτη εισφορά από την Κυβέρνηση προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κόστος, επιβάλλοντας φόρο στους κατά τεκμήριο έχοντες, δηλαδή τις μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις και τράπεζες και τους ιδιοκτήτες μεγάλων ακινήτων.

Έτσι, κατ’ αυτόν τον τρόπο υπηρετείται μια λογική αναδιανομής του εισοδήματος, συνεπή με τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας.

Συνεχίζοντας ο κ. Κατρίνης δήλωσε ότι με αυτά τα μέτρα δεν «χτυπάμε» τις επιχειρήσεις ούτε είμαστε ενάντια στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά όλοι μας  γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και είναι πρόθυμη να συμβάλει με μία έκτακτη εισφορά στην αναγκαία προσπάθεια αντιμετώπισης του δημοσιονομικού μας εκτροχιασμού.

Παρατήρησε ωστόσο ότι αναγκαία βήματα για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού εκτροχιασμού για να βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο είναι και η πάταξη της φοροδιαφυγής το νοικοκύρεμα του κράτους και πάνω απ’ όλα η ανάπτυξη.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο Κατρίνης, δήλωσε εξ αρχής την αναγκαιότητα όλων ανεξαιρέτως των συμπολιτών μας και πρώτα από όλους των εχόντων αλλά και των άλλων κοινωνικών εταίρων, μιας ανταγωνιστικής ανασυγκρότησης της οικονομίας και της κοινωνίας μας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το νομοσχέδιο να μην προκαλέσει επιβάρυνση στον προϋπολογισμό λόγω της επιδεινωμένης κατάστασης της οικονομίας αλλά από την άλλη θα πρέπει να αίρεται η κοινωνική αδικία και ο κάθε πολίτης να συμβάλλει ανάλογα με τις δυνάμεις του στην ευημερία αυτής της χώρας.

Αυτή είναι η νέα σύγχρονη αντίληψη μας περί του νέου Κοινωνικού Κράτους Δικαίου, χωρίς αλόγιστη και επικίνδυνη παροχολογία αλλά και απόλυτα συμβατή με τις ανάγκες των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων και αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη.

 

Δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες: Πρώτη,Πρωινή

Μιχάλης Κατρίνης

Back To Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο